İran'dan 20 geminin Hürmüz'den geçmesine izin!

Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed Ishaq Dar, İran hükümetinin Pakistan bandıralı 20 geminin Hürmüz Boğazı'ndan geçişine izin verdiğini ve günlük olarak 2 geminin boğazdan geçeceğini açıkladı.
Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, İran'ın Pakistan bayraklı 20 geminin daha Hürmüz Boğazı'ndan geçişine izin verdiğini ve günlük 2 geminin boğazdan geçeceğini bildirdi.
Dar, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "İran hükümetinin, Pakistan bayraklı 20 geminin daha Hürmüz Boğazı'ndan geçmesine izin vermeyi kabul ettiğini ve günde 2 geminin boğazdan geçeceğini bildirmekten mutluluk duyuyorum." ifadesini kullandı.
Bu adımı memnuniyetle karşıladıklarını ve bunun İran tarafından yapılmış "yapıcı bir jest" olduğunu vurgulayan Dar, "Bu, barış habercisidir ve bölgede istikrarın sağlanmasına yardımcı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Dar, "Diyalog, diplomasi ve böylesine güven tesis edici adımlar, ileriye dönük yegane adımlardır." görüşünü paylaştı.
Pakistan Dışişleri Bakanı Dar, paylaşımında ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff'u etiketledi.
- ABD-İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRILARI
İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.
İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, BAE ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.
ABD-İsrail saldırılarında, eski İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.
- Popüler Haberler -
Hizbullah'tan katil İsrail ordusuna yönelik 33 saldırı düzenlendi
Milyonlarca ABD'li Trump'ı protesto etmek için toplandı: Krallara hayır
Bölgede tansiyon yükseliyor! Barzani'nin evine İHA'lı saldırı
Katil İsrail, Lübnan saldırılarında 51 sağlık çalışanını öldürdü
İran saldırıları sonrası harekete geçtiler! Bahreyn'de dron kullanımı yasaklandı
İran'dan İsrail'e misilleme! Eilat kentinde sirenler çaldı



