İran'da geçen yıl artan idam cezalarından derin endişe duyuyor

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İran'da geçen yıl belirgin bir şekilde artan idam cezalarından derin endişe duyduğunu belirtti.
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, yaptığı yazılı açıklamada, İran'da 2024'te en az 901 kişinin infaz edildiği ve bu sayının 2023'te 853 kişi olduğuna dikkati çekti.
İran'da idam cezası verilen kişi sayısının her yıl artmasının rahatsız edici olduğunu vurgulayan Türk, "İran'da geçen yıl belirgin bir şekilde artan idam cezalarından derin endişe duyuyorum. İran'ın, giderek artan bu infaz dalgasını durdurmasının zamanı geldi." değerlendirmesinde bulundu.
Türk, 2024'te idamla ilgili kararların çoğunun uyuşturucuyla ilgili suçlar nedeniyle alındığını aktararak, infaz edilen kadın sayısında da artış olduğuna işaret etti.
"Her koşulda ölüm cezasına karşıyız." ifadelerini kullanan Türk, bunun, temel yaşam hakkıyla bağdaşmadığını ve masum insanların idam edilmesi gibi kabul edilemez bir risk oluşturduğunu kaydetti.
Türk, İranlı yetkililere tüm idamların durdurulması ve bu ceza yönteminin kaldırılması çağrısında bulundu.
- Popüler Haberler -

Brezilya lideri Lula'dan İsrail'e tepki

Trump'ın danışmanlığından ayrıldı

Musk ile Trump çatışması: Vergi tasarısı memnun etmedi

Trump'tan sürpriz atama: 2 ülkede görev yapacak

İşgalci İsrail'den Gazze'de sistematik katliam: Gazze'de şehit sayısı içler acısı

Sudan'da çifte kriz! UNICEF korkutan rakamı açıkladı: 1 milyondan fazla çocuk büyük risk altında
