İran ile ABD arasındaki nükleer görüşmeleri için tarih verildi

İran ile ABD arasında Umman'ın aracılığında devam eden nükleer görüşmelerin üçüncü turu, 26 Şubat'ta İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılacak.
Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, "ABD-İran müzakerelerinin bu perşembe Cenevre'de yapılacağını ve anlaşmanın sonuçlandırılması için olumlu bir ivme yakalanacağını teyit etmekten memnuniyet duyuyorum." ifadelerini kullandı.
Taraflar, 6 Şubat'ta Umman'da dolaylı müzakereler için bir araya gelmiş ve temasların sürdürülmesi konusunda mutabakata varmıştı. Daha sonra görüşmeler 17 Şubat'ta Cenevre'de devam etmişti.
Görüşmelerde özellikle İran'ın uranyum zenginleştirme oranı ve yüksek düzeyde zenginleştirilmiş uranyum stokunun durumu başlıkları öne çıkmıştı.
- Popüler Haberler -
Meksika'da kartele büyük darbe: Örgüt lideri öldürüldü
Malezya'da 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Trump'tan İran'a son şans! 48 saat verdi
Ramazan ayında Kudüs'te provokatif eylem: Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Venezuela'da af yasası: Bin 500'den fazla tutuklu için tahliye
Tahran'da kampüsler karıştı: Öğrenci grupları arasında arbede



