İran: Hürmüz Boğazı'ndaki hizmetler karşılıksız olamaz

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Hürmüz Boğazı'nda sağlanan hizmetlerin karşılığının alınması gerektiğini belirterek, boğaz üzerindeki egemenlik haklarının İran ve Umman'a ait olduğunu söyledi. Bekayi, ABD ve İsrail'in tehditlerinin İran'a Hürmüz Boğazı konusunda gerekli tedbirleri alma hakkı verdiğini savundu.
İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre, Bekayi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bekayi, Hürmüz Boğazı'nın uluslararası hukuka göre İran ve Umman'ın karasuları sınırında yer aldığını ve egemenlik haklarının da bu iki ülkeye ait olduğunu söyleyerek, "Hürmüz Boğazı'nda sunulan hizmetlerin bedelini almalıyız." ifadelerini kullandı.
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik tehdit ve saldırılarında Hürmüz Boğazı'ndaki durumdan istifade ettiğini ve bu durumun İran'a Hürmüz Boğazı ile ilgili önlem alma yetkisi verdiğini belirten Bekayi, Hürmüz Boğazı'nın emniyete kavuşmasının uluslararası toplumu da memnun edeceğini vurguladı.
Bekayi, ABD ile yürütülen müzakereler hakkında ise, "ABD'lilerin neyi kabul edip etmeyeceği bizi ilgilendirmiyor, ABD birçok şeyi kabul etmiyor. Kendi işimizi kendimiz halletmeliyiz." dedi.
Geçmişte iki kez müzakere halinde saldırıya uğradıklarına atıf yapan Bekayi, mevcut şartlarda ABD ile yapılan mevcut görüşmeleri ihtiyatla takip ettiklerini belirtti.
- Popüler Haberler -
Trump, anlaşma tarihini verdi: İran ile mutabakatta son aşama
Türkiye'ye maden aramada tam yetki: Sizden başka kimimiz kaldı ki
Pakistan: ABD-İran anlaşmasının 24 saatte nihayete erdirilmesini bekliyoruz
İran'ın eski lideri Ali Hamaney için Tahran'da cenaze töreni düzenlenecek
Trump'ın "anlaşma yakın" vaatleri petrol piyasalarını salladı
İran uranyum depolarını mühürledi! Trump, kara harekatını son anda durdurdu



