İran Dışişleri Bakanı Arakçi, üç ülkeyle kritik temaslarda bulundu

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile yaşanan müzakere belirsizliği sürerken Pakistan ve Umman'ın ardından Rusya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Arakçi'nin bu diplomasi trafiği, bölgedeki güç dengeleri açısından dikkat çekiyor.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile İran arasında süregelen müzakere belirsizliği devam ederken, diplomasi trafiğini hızlandırdı. Pakistan ve Umman'da temaslarda bulunan Arakçi, son olarak Rusya'yı ziyaret ederek önemli görüşmeler yaptı.

ARAKÇİ'NİN RUSYA'DAKİ TEMASLARI BÖLGESEL DENGEYİ ETKİLEYEBİLİR
Arakçi'nin Rusya ziyareti, İran'ın bölgesel ilişkilerini güçlendirmek ve ABD ile yaşanan gerginlikte yeni bir denge arayışı olarak değerlendiriliyor. Rusya ile yapılan görüşmeler, İran diplomasisinin öncelikleri arasında öne çıkıyor. Arakçi'nin bu adımları, Tahran yönetiminin uluslararası arenadaki pozisyonunu güçlendirme çabası olarak yorumlanıyor.
ARAKÇİ'NİN DİPLOMASİ TRAFİĞİ
— 24 TV (@yirmidorttv) April 28, 2026
ABD-İran arasında müzakere bilmecesi sürerken, İran cephesinde ise diplomasi trafiği devam ediyor. Pakistan ve Umman'ı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi son olarak resmi temaslar için Rusya'ya gitti. pic.twitter.com/olq1sIERrt
ABD-İRAN MÜZAKERELERİNDE ARAKÇİ'NİN ROLÜ ÖNE ÇIKIYOR
ABD ile İran arasındaki müzakere sürecinin belirsizliği sürerken, Arakçi'nin yürüttüğü diplomasi trafiği dikkat çekiyor. Pakistan ve Umman'ın ardından Rusya'yla yapılan temaslar, İran'ın çok yönlü dış politika stratejisinin bir yansıması olarak görülüyor. İran yönetimi, Arakçi'nin bu ziyaretleriyle uluslararası arenada etkinliğini artırmayı hedefliyor.
Arakçi'nin Rusya ziyaretiyle birlikte İran'ın diplomatik hamleleri, bölgedeki gelişmeler açısından yakından takip ediliyor. Bu temasların, önümüzdeki süreçte İran'ın uluslararası ilişkilerine yeni bir ivme kazandırması bekleniyor.
- Popüler Haberler -
ABD-İran arasında beyaz bayrak mı açılıyor? Vance: İlerleme kaydedildi
İsrail ateşkesi kağıt üzerinde bıraktı: Lübnan'da can kaybı artıyor
Türkiye'nin Güney Kafkasya hamlesine destek! AB: Bölgesel fırsatları artırabilir
Saldırıların gölgesinde sinsi hamle: Netanyahu BAE'ye gitti iddiası
Basra Körfezi'nde tekne krizi! Erakçi: Karşılık verme hakkımız saklı
Rutte'den "NATO 3.0" vurgusu: Daha güçlü Avrupa demek



