İran: ABD'nin Sirik ve Keşm Adası'na yönelik saldırısı sonrası, düşman üsleri füzelerle hedef alındı

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), ABD ordusunun Sirik ve Keşm Adası'na yönelik saldırısı sonrası, bölgedeki ABD üslerinin füzelerle hedef alındığını duyurdu.
İran devlet televizyonuna göre, Devrim Muhafızları Ordusu, bölgedeki ABD üslerinin hedef alınmasına ilişkin bildiri yayımladı.
Bildiride, "Çocuk katili ve terörist ABD ordusunun Sirik ve Keşm Adası'na yönelik saldırısı sonrası, düşmanın bölgedeki üsleri Hava ve Uzay Kuvvetlerinin füzeleriyle vuruldu." ifadelerine yer verildi.
Devrim Muhafızları Ordusundan karşılıklı saldırıların detayına ilişkin yapılan açıklamada ise 4 petrol tankerinin yerel saatle 01.30'da Hürmüz Boğazı'ndan izinsiz geçmeye çalıştığı, bunun üzerine 4 petrol tankerinden birisinin hedef alındığı ve ardından yine yerel saatle 02.00'de ABD'nin Sirik ve Keşm Adası'ndaki iki iletişim kulesine füze saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.
Açıklamada, yaşanan bu gelişmelerin ardından Devrim Muhafızları Ordusunun ABD'nin Kuveyt'teki Ali es-Salem Hava Üssü ile Bahreyn'deki Beşinci Filo Karargahını hedef aldığı kaydedildi.
- Popüler Haberler -
İran: ABD anlaşmayı ihlal etti, Trump'ın imzası geçersiz
İran'dan uluslararası topluma çağrı: Herkes olumsuz etkilenecek
Odessa ve Yujnıy limanlarında hareketlilik: Ukrayna'da lojistik hatları hedefte
Netanyahu bu çıkışı beklemiyordu! New York'tan "tutuklansın" talimatı
Yunan büyükelçiden Atina'ya çağrı: Türkiye'nin başarısı örnek olmalı
Gazze'de 3 yıllık DNA çaresizliği



