Hizbullah, İsrail ordusuna ait hedeflere saldırılarını sürdürdüğünü duyurdu

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinde ve İsrail'in kuzeyinde İsrail ordusuna yönelik 52 roket ve İHA saldırısı düzenlendiğini açıkladı.
Hizbullah'ın Telegram hesabından yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki Raşaf, Merkeba, Aynata, Ayta eş-Şaab, Marun er-Ras, Hiyam ve Beyyada beldelerinde İsrail askerleri ve askeri araçlarının hedef alındığı belirtildi.
İsrail'in kuzeyinde ise Hadera, Nehariye ve Safed kentlerine saldırılar düzenlendiği ifade edildi.
Ayrıca, Yukarı Celile bölgesi ile Yuval, Hulata, Yiron, Sasa, Şilomi, Horfeis, Hanita, Liman, Kiryat Şimona, Malikiye, Metula, Margaliot ve Maalot Tarshiha yerleşimlerinin de hedef alındığı kaydedildi.
İsrail ile Lübnan'ın güneydoğu sınırında bulunan ve kullanım dışı olan Fatima Kapısı bölgesinde toplanan İsrail askerlerine saldırı düzenlendiği belirtildi.
İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail ordusuna ait lojistik üssünün roketlerle hedef alındığı belirtildi.
Açıklamada, İsrail ordusuna ait hedeflere 52 saldırı düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.
- İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI
İsrail ordusundan 2 Mart'ta yapılan açıklamada, Lübnan'dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenlerin devreye girdiği belirtilmişti.
Daha sonra Lübnan geneline hava saldırıları başlattığını duyuran ve başkent Beyrut'u hedef alan İsrail ordusu, havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenlediği Lübnan'da kara işgalini genişletme kararı almıştı.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, 2 Mart'tan bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 1497'ye çıktığını duyurmuştu.
Lübnan hükümeti ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini geçtiğini açıklamıştı.
- Popüler Haberler -
İsrail ordusunun ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda 6 kişi yaralandı
Trump'tan İran ile anlaşma açıklaması... ''2015'tekinden daha iyi olacak''
Trump, İran'la anlaşmanın "bu gece" imzalanmasını umduğunu belirtti
Çernobil'de 40 yıl sonra yaban hayatı geri döndü! Przewalski atları dikkat çekiyor
Kuzey Kore, İran savaşı ortasında gücünü sergileyerek balistik füzeler fırlattı
ABD'den Küba'ya iki haftalık kritik siyasi mahkum ültimatomu



