Havalimanında korku dolu anlar! Yolcu uçağı alev aldı Yolcular kanattan tahliye edildi

ABD'nin Colorado eyaletinde bulunan Denver Uluslararası Havalimanı'nda, American Airlines'a ait bir yolcu uçağında yangın çıktı. Acil durum üzerine yolcular, uçağın kanadı üzerinden tahliye edildi. Yetkililer, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadığını açıkladı.
Görgü tanıklarının kaydettiği görüntülerde, Boeing 737-800 tipi uçağın kanadında toplanan yolcuların bir kısmının el çantalarını tuttuğu, uçağın alt kısmında ise alevlerin yükseldiği görüldü.
BBC'nin haberine göre, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), yolcuların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için şişme kaydırakların kullanıldığını açıkladı. Ajans, olayın nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü duyurdu.
MOTOR TİTREŞİMİ SONRASI ACİL İNİŞ YAPILDI
FAA'nın yaptığı açıklamaya göre, uçak Colorado Springs'ten havalandı ve Teksas'taki Dallas Fort Worth Uluslararası Havalimanı'na gitmek üzere yola çıktı. Ancak mürettebatın "motor titreşimleri" bildirmesi üzerine uçak, yerel saatle 17.15'te (TSİ 02.15) Denver'a iniş yaptı.
İnişin ardından uçağın pistte ilerlerken alev aldığı kaydedildi. American Airlines, uçakta altı mürettebat üyesiyle birlikte toplam 172 yolcunun bulunduğunu ve herkesin güvenli şekilde tahliye edildiğini açıkladı.
HAVALİMANINDA PANİK ANLARI YAŞANDI
Havalimanı sözcüsü Michael Konopasek, terminalde bulunan bazı kişilerin duman ve alevleri gözlemlediğini aktardı. Yangının kısa sürede söndürüldüğünü ve diğer uçuşlarda gecikmeye neden olmadığını belirtti.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, yolcuların yoğun siyah duman arasında kanat kenarına doğru yürüdüğü görüldü. Saha ekiplerinin uçağın kanadına doğru merdivenlerle koştuğu anlar da kaydedildi.
SON DÖNEMDE HAVACILIK GÜVENLİĞİ TARTIŞILIYOR
Olay, Kuzey Amerika'da son dönemde yaşanan havacılık kazalarının ardından güvenlik endişelerini yeniden gündeme getirdi.
Washington DC'de American Airlines'a ait bir bölgesel jet, bir ABD Ordusu Black Hawk helikopteriyle çarpışarak 67 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Bu kaza, hava trafik kontrolündeki eksiklikler ve iş yükü konusunda soruları beraberinde getirmişti.
ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, hükümet harcamalarını azaltma politikası çerçevesinde yüzlerce FAA çalışanının işine son verdiği biliniyor. İşten çıkarılanlar arasında bakım teknisyenleri, çevre uyumluluk çalışanları ve teknik asistanların da bulunduğu belirtiliyor.
- Popüler Haberler -

Pakistan'dan Hindistan'a sert cevap: İsrail yapımı 77 SİHA'yı düşürdü

İsrailli bakandan Husilere şiddetli saldırı tehdidi

İsrail'in Gazze soykırımında AB'nin de parmağı var: Yarısını biz karşılıyoruz

ABD'den Türkiye'ye övgü dolu sözler: Muhteşem bir ülke

İsrail eski Başbakanı Olmert: Trump istese savaş biter

AB ülkesinden Türkiye itirafı: NATO'nun vazgeçilmez ortağı
