“Güvenlik bizim işimiz” çıkışı! İran Hürmüz Boğazı için rest çekti

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, İngiltere ve Fransa'nın Hürmüz Boğazı'na savaş gemisi gönderme hazırlığına ilişkin, "Hürmüz Boğazı'nın güvenliği yalnızca İran tarafından sağlanmaktadır." dedi.
İran'nın yarı resmi Mehr Haber Ajansı'na göre, Garibabadi, Hürmüz Boğazı'na savaş gemisi gönderme hazırlığı yapan İngiltere ve Fransa'ya tepki gösterdi.
Garibabadi, bölge dışı ülkelerin Hürmüz Boğazı'nı koruma iddiasıyla bölgeye savaş gemisi göndermesinin krizi tırmandıracağı ve bölgenin askerileşmesine neden olacağı uyarısında bulunarak, "Hürmüz Boğazı'nın güvenliği yalnızca İran tarafından sağlanmaktadır." ifadesini kullandı.
Hürmüz Boğazı'nın bölge dışı ülkelerin ortak malı olmadığını belirten Garibabadi, İran Silahlı Kuvvetleri'nin Hürmüz Boğazı'nda savaş gemisi bulundurma girişimlerine karşılık vereceği uyarısında bulundu.
Fransa ve İngiltere savaş sonrası seyrüsefer güvenliğini sağlamak için bölgedeki gemilere eskortluk edecek savunma amaçlı bir misyon kuracaklarını açıklamıştı.
- Popüler Haberler -
Netanyahu'dan İran'a tehdit gibi sözler! “Savaş henüz bitmedi"
Rum milletvekili uyardı: Ekonomimiz İsrail'e bağımlı hale geliyor
Pakistan'daki terör saldırısına Türkiye'den sert tepki
Trump'tan İran çıkışı! “47 yıldır ABD'yi oyalıyorlar”
Filistinli anneler gözyaşları içinde! Kayıp ve şehit evlatlarla Anneler Günü
Hantavirüs operasyonu! Yolcular uçaklarla ülkelerine gönderildi



