ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

"Güvenli yer"de vuruldu! Soykırımcı İsrail Filistinlilere ölüm yağdırdı

Aksam Gazetesi - | Son Güncelleme Tarihi:
"Güvenli yer"de vuruldu! Soykırımcı İsrail Filistinlilere ölüm yağdırdı

İsrail, dünyadan gelen tepkilere yine aldırış etmedi ve ‘güvenli yer' diyerek Refah'a sürdüğü Filistinlilere ölüm yağdırdı.

Gazze'de 28 binden fazla insanı katleden İsrail, 1,3 milyondan fazla Filistinlinin sığındığı ve güvenli dediği Refah kentine yönelik saldırı planını devreye soktu. İsrail ordusu çok sayıda uyarıya rağmen Refah'a hava saldırısı düzenledi. Kuveyt Hastanesi yakınındaki bölge savaş uçaklarının, yoğun topçu atışı ve savaş gemilerinin denizden yoğun ateşiyle eşzamanlı olarak vuruldu. Yerel kaynaklar yaklaşık 40 hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

'YETERLİ İLAÇ BULUNMUYOR'

Filistin Kızılay'ı, İsrail saldırılarının Refah şehir merkezinde yoğunlaştığını ve saldırılarda sivillerin evlerinin de hedef alındığını duyurdu. Filistin resmi haber ajansı WAFA, saldırılarda 100'den fazla kişi öldüğünü açıkladı. Hayatını kaybedenlerin çoğu ise çocuk. Kuveyt Hastanesi Müdürü Suhayb el-Hıms, hastanenin çok tehlikeli durumdaki yaralılarla dolu olduğunu, yeterli ilaç ve serum bulunmadığını ifade etti.

İHA'LAR 5 GÜNDÜR BÖLGEDE'

Al Jazeera muhabiri Hani Mahmud, "Bunu bekliyorduk, (İsrail'e ait) İHA 5 gündür bu bölgenin üzerinden ayrılmadı ve alçak uçuş yapıyordu" dedi.

İsrail, Mısır sınırında bulunan ve 1,3 milyondan fazla Filistinlinin sığındığı Refah kentini hedef alıyor.

'SALDIRILARIMIZ SÜRECEK'

Hamas'ın Refah'taki taburlarını hedef alacaklarını söyleyen İsrail Başbakanı Netanyahu, "Hamas'a karşı tam zafer kazanıncaya" kadar saldırılara devam edeceklerini kaydetti. İsrail saldırının nedeninin kentteki iki İsrailli rehineyi kurtarmak olduğunu savundu. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, rehinelerin tutulduğu ve çevre binalardaki Hamas'a bağlı savaşçılarla şiddetli çatışmalar yaşandığını, hava kuvvetlerinin de bu sırada binanın çevresine yoğun hava saldırıları düzenlediğini ifade etti.

'İSRAİL'İ DURDURMAK İÇİN HAREKETE GEÇİN'

Türkiye, İsrail'in Refah kentine yönelik artan saldırılarından çok büyük endişe duyduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, " Bu harekatın, Gazze halkını kendi topraklarından sürme planının bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, uluslararası toplumu İsrail'i durdurmak için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz" denildi.

'KAÇACAK YERLERİ YOK'

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, "İsrail'e baskı yapmaya devam etmeliyiz. İnsani yardım aktörlerini desteklemeye devam etmeliyiz. İsrail, 1.7 milyondan fazla kişinin bulunduğu bir bölgeye saldırırsa insanlar duvara çarpacak. Kaçacak yerleri yok. Hiçbir yere kaçmadan bombalanıyorlar" dedi.

EN AZ 67 ÖLÜ

İsrail, güvenli bölge olduğunu iddia ederek Filistinlileri sürdüğü Refah kentini uçaklarla vurdu. Saldırıda aralarında çocukların da olduğu en az 67 kişi hayatını kaybetti.

İSRAİL, 5 ESİRİNİ DAHA KENDİ ÖLDÜRDÜ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in önceki gün düzenlediği saldırıda ağır yaralanan 8 esirden 5'inin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hamas'ın elindeki yaklaşık 136 İsrailli esirden, en az 30'unun İsrail'in bombardımanlarında hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.