Guatemala'da ABD'nin aradığı uyuşturucu kaçakçısı Meksika'da yakalandı

Orta Amerika ülkesi Guatemala'da yetkililer, ABD'nin en çok aradığı uyuşturucu kaçakçılarından birinin düzenlenen operasyonla Meksika'da yakalandığını duyurdu.
Guatemala İçişleri Bakanı Francisco Jimenez, X sosyal medya platformundaki açıklamasında, Meksika'nın Chiapas kentinde yakalanan Guatemalalı Baldomero Samayoa Recinos'un kendilerine teslim edildiğini belirtti.
Samayoa'nın, Meksika sınırındaki Guatemala eyaleti Huehuetenango'da kokain ticareti yapan "Los Huistas" kartelinin liderlerinden biri olduğunu aktaran Jimenez, uyuşturucu kaçakçılarına ciddi bir darbe vurulduğunu kaydetti.
Jimenez, operasyonun Meksika'da, ABD, Meksika ve Guatemala makamlarının işbirliğiyle gerçekleştirildiğini, Samayoa'nın ABD'de en çok aranan uyuşturucu kaçakçılarından biri olduğunu vurguladı.
Guatemala'nın kuzeyinde çeşitli suçlara karıştığı ve bölgedeki siyasetçilerle bağlantılı olduğu öne sürülen Los Huistas karteli, 2012'den bu yana ABD Hazine Bakanlığının yaptırımlarıyla karşı karşıya bulunuyor.
- Popüler Haberler -

BRICS liderlerinden Gazze'de kalıcı ve koşulsuz ateşkes sağlanması çağrısı

İsrail Maliye Bakanı'ndan "ordu başarısız oldu" itirafı

ABD'li firmanın Gazze'deki Filistinlileri "yeniden yerleştirme" planını modellediği ortaya çıktı

California'da çıkan yangınlar 29 bin hektardan fazla alana yayıldı

Katil İsrail'in sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 41 Filistinli şehit oldu

İran'ın füzeleri İsrail'deki 5 askeri tesisi vurdu
