Gözler Cenevre'de: Kremlin'den taviz yok! Kiev'den baskı çağrısı

Rusya-Ukrayna savaşının 4. yılına günler kala taraflar bir kez daha aynı masada buluştu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, toprak sorunu ve diğer hususlar dahil olmak üzere daha geniş bir çerçevede konuların ele alınacağını söylerken Zelenski, müttefik ülkelere baskı çağrısında bulundu.
Cenevre'de bir otelde yerel saatle 14.00 civarında başlayan görüşmeler, 4 saatten uzun sürdü.
Basına kapalı olan görüşmeler, Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşın 4. yılının hemen öncesinde yapılıyor.

Görüşmeler 18 Şubat'ta devam edecek.
Cenevre'de başlayan üçlü görüşmelerin üçüncü turunda Rus heyetine, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Müşaviri Vladimir Medinskiy başkanlık ederken, Ukrayna heyetini Umerov temsil etti. Görüşmelere ABD'den de ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve Trump'ın danışmanı Jared Kushner katıldı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu sefer, toprak sorunu ve diğer hususlar dahil olmak üzere daha geniş bir yelpazedeki konular istişare edilecek. Bu konular taleplerimizle ilgilidir." demişti.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de müttefik ülkeleri Rusya'ya yönelik baskıyı artırmaya çağırmıştı.

Rusya, ABD ve Ukrayna arasındaki üçlü müzakerelerin ilk ve ikinci turu, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de 23-24 Ocak'ta ve 4-5 Şubat'ta yapılmıştı.
- Popüler Haberler -
Savaşta gerilim had safhada: ABD'nin füzesi 30 köyü susuz bıraktı
Avrupa'da enerji krizi kapıda mı? Depolar %30'un altına indi
Trump “onları yok edeceğiz” diyerek duyurdu: 17 ülkeyle koalisyon planı
Katil İsrail'den Beyrut'a yeni tehdit: Evlerinizi boşaltın
İran'dan Körfez'e uyarı: ABD sizi kullanıyor
Savaşın gölgesinde iletişim krizi! Trump: Sistemler çöktü



