Gazze'de polis gücü kurulacağı açıklandı

Gazze'de ateşkes kapsamında oluşturulan Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi (NCAG) polis gücü kurulacağını duyurdu.
Gazze'de ateşkes kapsamında oluşturulan Gazze Yönetimi Ulusal Komitesinin (NCAG) ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Gazze'nin yıllarca süren İsrail saldırıları yıkım ve yaşanan acılara rağmen halkına hizmet etmeye hazır, yetenekli ve yeniden inşa sürecini yönetecek Filistinlilere ev sahipliği yaptığı belirtildi.
Açıklamada, "Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi, profesyonel, hesap verebilir, şeffaf ve liyakate dayalı bir polis gücü kurmayı hedeflemektedir. Görevlendirme süreci, polis gücünde hizmet isteyen nitelikli kadın ve erkeklere açıktır." ifadesi kullanıldı.
İsrail saldırıları boyunca Gazze'de bombardıman ve yerinden edilme gibi zor koşullar altında görev yapan polislerin çalışmalarının takdirle karşılandığı açıklamada, gelecek aşamada polisin güçlendirilmesi ve profesyonelliğinin pekiştirilmesinin gerektiği aktarıldı.
- Popüler Haberler -
Ekvador ile Kolombiya arasında diplomatik gerginlik! Yeni suçlamalar gündeme geldi
Hürmüz krizinin ardından Türkiye öne çıktı! Yeni koridor gündemde
BM Güvenlik Konseyine "Savaş çılgınlığını durdurun" çağrısı
ABD ve İran arasında belirsizlik devam ederken, Orta Doğu'ya sevkiyatlar sürüyor
Kiev'de silahlı saldırı! 5 kişi hayatını kaybetti
Hürmüz Boğazı yeniden kapandı! Trump: İran bize şantaj yapamaz



