Fransa'da sahte ihbar dalgası: Savcılık düğmeye bastı
Fransa'da son günlerde uçaklara yönelik e-posta yoluyla yapılan sahte bomba ihbarları hava ulaşımını kilitlerken, Paris Savcılığı dev bir soruşturma başlattı.

Ulusal basındaki haberlere göre Paris Savcılığı, son günlerde yapılan uçaklara yönelik sahte bomba ihbarlarıyla ilgili soruşturma açtığını bildirdi.
Savcılık, soruşturmayla, e-posta aracılığıyla tehlikeli bir durum olacağı izlenimi yaratmak için sahte bilgi yayan faillerin tespit edilmesinin hedeflendiğini belirtti.
Söz konusu sahte ihbarların yabancı güçlerle olası bağlantısının da soruşturulduğu ifade edildi.
Aer Lingus hava yolu şirketinin Dublin-Roma seferini yapan uçağı, 5 Kasım'da bomba ihbarı sebebiyle Fransa'daki Evreux Fauville Hava Üssü'ne acil iniş yapmak zorunda kalmıştı.
Dün de Fransa hava sahasını kullanan 4 uçakla ilgili bomba ihbarı gelmesi üzerine bu uçaklardan 3'ü Paris Orly Havalimanı'na, dördüncüsü de Bordeaux Havalimanı'na inmişti.
Avrupa genelindeki bazı uçaklar için de bu hafta benzer bomba ihbarları yapılmıştı.
- Popüler Haberler -
Türkiye hazımsızlıklarını yüzlerine vurdu! KKTC Başbakanı Üstel: Rum tarafı gibi bakıyorlar
Keşm Adası'nda "patlama sesleri" iddiası: İranlı yetkiliden açıklama geldi
Netanyahu koltuğunu korumak için her yolu deniyor: Arap partilerini hedef gösterdi
İsrail'de Netanyahu dönemi kapandı! Herzog, hükümeti kuracak ismi açıkladı
Fransa sokaklarında kara mizah: Macron sefaletin Mozart'ı
Suriye'den Yemen iddialarına cevap: Asker gönderilmeyecek



