ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Canlı yayında açıkladı: 3. Dünya Savaşı çoktan başladı

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Canlı yayında açıkladı: 3. Dünya Savaşı çoktan başladı

Bir tarafta Ukrayna Savaşı, diğer tarafta İsrail'in aylardır Gazze'de sürdürdüğü katliamlar... Dünya bir şiddet sarmalına sürükleniyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan çatışmaların daha da yayılabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Dünyada artan krizleri 24 TV'de Kahraman Poyrazoğlu'nun sunumuyla yayınlanan ‘Basın Ekspres' programında Star Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak değerlendirdi. Albayrak, “Bence 3. Dünya Savaşı çoktan başladı. Neredeyse bütün İslam ülkelerinde bir ateş var.” dedi.

Uluslararası işbirlikleri çok yönlü bir şekilde artarken dünyada kriz ve çatışmalar patlak vermeye devam ediyor.

SAFLAR SIKLAŞIYOR

Rusya-Ukrayna savaşı 3. yılını devirirken ABD ve Avrupa Ukrayna'ya olan desteğine devam ediyor. Batı'nın bu birlik görüntüsü karşısında Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin ve Kuzey Kore ile ilişkilerini tazeleyerek adeta safları sıklaştırıyor.

Orta Doğu'da ise İsrail'in soykırım ve gerilim politikasından vazgeçmemesi çatışmanın genişlemesine gebe olabilir.

DÜNYA SAVAŞA MI SÜRÜKLENİYOR?

Yaşanan gelişmeler akıllara, 'Dünya gerçekten büyük bir savaşa mı sürükleniyor?' sorusunu getiriyor. Bu sorunun yanıtını ve tüm yaşananları Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak değerlendirdi.

"3. DÜNYA SAVAŞI ÇOKTAN BAŞLADI"

Bölgedeki çatışmalara değinen Star Gazetesi GYY Nuh Albayrak, "Bence 3. Dünya Savaşı zaten çoktan başladı. Şuradan başlamak gerek dünya haritasını gözümüzün önüne getirdiğimizde işgal, iç savaş veya terör olacak şekilde karışık olan ülkeleri harita üzerinde işaretlesek şu gerçek karşımıza çıkar: Neredeyse bütün İslam ülkelerinde ya bir karışıklık ya bir işgal ya da bir ateş var.

Zaten bizim kuzeyimizde vekâleten bir 3. Dünya Savaşı yürütülüyor. Buna kimse Rusya-Ukrayna savaşı diye bakamaz, orada olan Rusya-Batı savaşıdır. Rusya bu savaşı çıkardı evet ama bir noktada Rusya tahrik edildi bu savaşı çıkarması için. Batı böyle bir savaşın başlamasını istiyordu." ifadelerini kullandı.