ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

BMGK'da ilk: Gazze'de ateşkes kararı alındı!

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
BMGK'da ilk: Gazze'de ateşkes kararı alındı!

ABD'nin ateşkes taslağı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde kabul edildi. BMGK kararının ve ABD'nin ateşkes taslağının detayları 24 TV'de İbrahim Güenş'in sunumuyla yayınlanan 'Masada Ne Var?' programında gündeme getirildi. Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerine dikkat çekerek ABD'nin Gazze konusundaki tutum değişikliğinin sebeplerini sıraladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, ABD'nin sunduğu Gazze Şeridi'nde kalıcı ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için Hamas'a çağrıda bulunan karar tasarısını 14 lehte ve 1 çekimser oyla kabul etti.

Başkanlık seçimlerine değinen Star Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Ergün Yıldırım, "Biden sonuç olarak seçim sonucunda iktidara gelecek birisi ve sokakta Gazze için eylem yapan insanlardan etkilenmemesi mümkün değil. Bu nedenle seçime gittiği zaman bu insanlardan oy almak istiyor, onları da tatmin etmek istiyor. ABD'de Siyonizm etkisindeki egemen yapıların varlıklarını devam ettirebilmeleri için oy alıp seçilmeleri gerekiyor. Matematiksel bir gerçek bu, oy alman gerekiyor oradaki yerini koruyabilmen için. Burada da ABD'de halkın Gazze tepkisine olumlu yanıt vermek adına bu tür tutumlara giriyorlar ve bunu yaparak 'Evet biz buradaki soykırıma karşı bir takım çalışmalar yaptık' demeyi amaçlıyorlar. Fakat gerçekte hangi tutum öne çıkıyor? Burada öne çıkan tutum o lobilerin ve egemen güçlerin Siyonizm destekli politikaları. Burada demokrasiyi göz ardı etmemek gerekiyor." şeklinde konuştu

"KARAR BİDEN'IN SEÇİM ÖNCESİ KAMUOYU VİCDANINI TAMİR ETME ÇABASI"

BMGK'nın kararının yaptırım gücüne dikkat çeken Akşam Gazetesi Yazarı Yusuf Alabarda, "Birleşmiş Milletler'in aldığı kararı sert güç kullanarak sahada tatbik edebilecek durumu yok. BMGK bu kararı sonucunda İsrail'in içine bir BM önleme gücü göndermesine İsrail müsaade etmeyecektir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınmış olunan karar şu an için sadece İsrail'i diplomatik anlamda daha da sıkıştırıp Netanyahu'yu 3 aşamalı barış planına ikna etmek ve Biden'ın Kasım ayında seçim kantarına çıkmadan önce yıpratılmış olunan kamuoyu vicdanını tamir etmeye yönelik bir durum. İsrail, BMGK'nın daha önce aldığı onlarca kararı yırtıp çöpe attı. ABD'nin Kudüs'ün hiçbir şekilde İsrail'in başkenti olamayacağına dair BGMK kararının altında imzası var. Buna rağmen Trump ona rağmen Kudüs'ü sözde başkent ilan etti." şeklinde konuştu.