Bayraktar İHA'larıyla donatıldı! "Yeni bir özel birim devreye alındı" sözleriyle açıklandı

Özbekistan'da sınır koruma birlikleri bünyesinde, Bayraktar insansız hava araçlarıyla (İHA) donatılan özel bir birim oluşturulduğu açıklandı.
Özbekistan Devlet Güvenlik Servisi Başkanı Bahadır Kurbanov, ülkesinin sınır koruma birlikleri bünyesinde, Bayraktar insansız hava araçlarıyla (İHA) donatılan özel bir birim oluşturulduğunu bildirdi.
Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e bilgi veren Kurbanov, ülkedeki sınır koruma birliklerinin çağdaş teknolojilerle donatılmasına ilişkin çalışmaları anlattı.
Kurbanov, sınır koruma birlikleri bünyesinde Bayraktar İHA'larla donatılan özel bir birimin oluşturulduğunu belirterek "Bayraktar insansız hava araçlarıyla donatılan yeni bir özel birim devreye alındı." dedi.
Kasım 2023'te Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in, Afganistan sınırında bulunan Surhanderya'daki bir askeri birliğe yaptığı ziyaret sırasında, Bayraktar TB2 İHA uçuşları gösterilmişti ancak bugüne kadar Özbek makamlarınca Bayraktar İHA'larının alındığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştı.
- Popüler Haberler -
İran tehdit etmişti... Hürmüz Boğazı'nda 10 tanker vuruldu
İran basınından yeni lider iddiası: Ali Hamaney'in oğlu oldu
ABD'den İran'a yeni tehdit: Birkaç saat içinde daha sert saldıracağız
Bölgede çatışmalar kızışıyor: İran, Dubai'de ABD konsolosluğunu vurdu
Trump'tan tansiyonu yükseltecek açıklama: Hürmüz'e askeri müdahale emri
İsrail'den, Lübnan işgalini genişletme planı: 24 saat mühlet vererek tehdit etti



