Batı Şeria'da İsrail zulmü: Filistinlileri darbedip hayvanlarını çaldılar

İşgal altındaki Batı Şeria'nın farklı noktalarında İsrailli yerleşimciler ve İsrail askerleri Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürdü. Kuzey Ağvar'da 300'den fazla koyun çalınırken, Eriha'da 3 genç darbedildi, Nablus'ta ise bir meclis binası ateşe verildi.
İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik saldırıları her geçen gün daha da tırmanıyor. Hayvan hırsızlığından mülteci kampı baskınlarına, fiziksel şiddetten mülklerin ateşe verilmesine kadar uzanan geniş bir saldırı yelpazesi, bölgedeki Filistinlilerin günlük yaşamını kabusa çevirdi. Son 24 saat içinde Batı Şeria'nın birçok farklı noktasında eş zamanlı olarak gerçekleşen saldırılar, işgalin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.
KUZEY AĞVAR'DA 300'DEN FAZLA KOYUN ÇALINDI
Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeydoğusundaki Kuzey Ağvar (Ürdün Vadisi) bölgesinde Filistinlilere saldırdı ve çok sayıda küçükbaş hayvanı çaldı.
Filistin yönetimine bağlı Kuzey Ağvar Yerleşim Birimleri Dosyası Sorumlusu Mutez Beşarat, yaptığı yazılı açıklamada, yerleşimci İsraillilerin, Tubas ilinin kuzeyindeki Humsat el-Biggiya köyü yakınlarındaki Filistinlilere saldırdığını ifade etti.
Beşarat, çalınan 300'den fazla koyunun bir bölümünün araçlarla Mehola yerleşimi istikametine götürüldüğünü, diğer bölümünün ise Beka'ot Yahudi yerleşim birimi yakınlarındaki Sa'le bölgesinde tutulduğunu söyledi.
ERİHA'DA İSRAİL ASKERLERİ MÜLTECİ KAMPINI BASTI
İşgal altındaki Eriha kentinde ise İsrail askerlerinin dün akşam Akabet Cebr Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında 3 Filistinli gencin darbedildiği açıklandı. Filistin Kızılayı, ekiplerinin kampta İsrail güçleri tarafından şiddetli şekilde darbedilen 3 gence müdahale ettiğini duyurdu.
SELFİT'TE FİLİSTİNLİ GENÇ DARBEDİLDİ, 35 BİN ŞEKELE EL KONULDU
Batı Şeria'nın kuzeyindeki Selfit kentinde de İsrail askerleri, dün kentin kuzey girişine yakın bir noktada, doğudaki İskaka köyünde bir Filistinliyi darbetti.
Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre saldırıda yaralanan genç hastaneye kaldırılırken, yanında bulunan yaklaşık 35 bin şekele de el konuldu.
YİTZHAR YERLEŞİMCİLERİ NABLUS'TA AYNABUS KÖY MECLİSİ BİNASINI ATEŞE VERDİ
Nablus'un güneyindeki Aynabus köyü meclisine ait binanın bir bölümü de ateşe verildi. Filistin haber kaynakları, Yitzhar yerleşiminden gelen gaspçı İsraillilerin köyün kuzey kesimine saldırarak meclis binasına ait bir depoyu yaktığını, yangının daha sonra kontrol altına alındığını aktardı.
EKİM 2023'TEN BU YANA BATI ŞERİA'DA 1125'TEN FAZLA FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ
İsrail'in Gazze Şeridi'ne kapsamlı saldırılar başlattığı Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de İsrail ordusu ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, Filistinlileri ve mülklerini hedef alan saldırılarında ciddi artış yaşanıyor.
Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te düzenlenen saldırılarda en az 1125'ten fazla Filistinlinin öldürüldüğü, yaklaşık 11 bin 700 kişinin yaralandığı, 22 bin kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.
- Popüler Haberler -
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden, velilere "çocuklarınızı azınlık okuluna gönderin" çağrısı
Lincoln uçak gemisinin dibinde çatışma çıktı! ABD ve İran'dan peş peşe açıklama geldi
İlk ziyaretini Türkiye'ye yapacak: Kritik görüşmenin adresi Ankara
Asteroit 2026 EG1 bu gece rekor hızla Dünya'nın yanından geçiyor
İran bağlantılı hackerlar ABD'ye siber saldırı dalgası başlattı
Çin'den Trump'ın ticaret soruşturmasına sert tepki



