Avusturya'dan ABD'ye ret! "İran'a askeri operasyon" için kullanılmasına izin vermedi
ABD'ye, İran'a saldırılar için Avusturya hava sahasını kullanmasına "ülkenin tarafsızlık yasası" gereğince izin verilmediği belirtildi.

Kamu yayın kuruluşu ORF'nin haberine göre, Avusturya Savunma Bakanlığından konuya ilişkin açıklama yapıldı.
Açıklamada, ABD'ye "İran'a askeri operasyon" için Avusturya hava sahasını kullanma izni verilmediği ifade edildi.
Ülkenin "tarafsızlık" yasasının karara gerekçe olarak gösterildiği açıklamada, ABD'den gelen talebe ilişkin bilgi paylaşılmadı.
Avusturya'da koalisyon hükümetinde yer alan Sosyal Demokrat Partinin (SPÖ) Aşağı Avusturya Eyaleti Başkanı Sven Hergovich, yaptığı yazılı açıklamada, Avusturya'yı aktif bir tarafsızlık politikası izlemeye çağırdı.
Hergovich, "ABD Başkanı (Donald) Trump'ın tüm Körfez bölgesini sürüklediği, tamamen çılgın ve uluslararası hukuka aykırı savaşı nedeniyle Avusturya ve Avrupa ekonomik olarak büyük zarar görüyor." ifadesini kullandı.
Savunma Bakanı Klaudia Tanner'in, nakliye ve diğer lojistik destekler de dahil ABD ordusunun Körfez'e yönelik tek bir uçuşunu bile onaylamaması gerektiğini vurgulayan Hergovich, tüm uçuşların yasaklanmasının Trump'ın "utanç verici" politikasına karşı net bir sinyal olacağını belirtti.
- Popüler Haberler -
Suudi Arabistan duyurdu: Kutsal beldelere fırlatılan füzeler imha edildi
Paris'te öfke dinmiyor, sokaklar savaş alanı! Bin kişi gözaltında
Yemen'den “Türkiye kilit ülke” itirafı: Bölgesel rolü her şeyi ortaya koyuyor
Akdeniz'de Sumud Filosu'ndan askeri sevkiyata barışçıl engel: İtalyan polisi aktivistlere müdahale etti
Körfez'de tırmanan savaş riski! ABD vatandaşlarını uyardı: Füze saldırısı olabilir
ABD'de Netanyahu'nun bileti kesildi: Trump'ın tanıdığı bir şeytan



