ABD'li Özel Temsilci tarih verdi: Lübnan, Hizbullah için plan hazırlayacak

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Thomas Barrack, Beyrut'ta Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun ile yaptığı görüşmenin ardından, "Lübnan, 31 Ağustos'ta Hizbullah'ı silahsızlandırmaya ikna etmek için bir plan hazırlayacak" dedi.
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Thomas Barrack, Beyrut'ta Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun ile görüştü. Özel Temsilci Barrack görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Lübnan'ın 31 Ağustos'ta Hizbullah'ı silahsızlandırmaya ikna etmek için bir plan hazırlayacağını söyledi. Lübnan'ın hazırlamakta olduğu planın, Hizbullah'ı silah bırakmaya ikna etmek için mutlaka askeri bir müdahale içermeyeceğini aktaran Thomas Barrack, İsrail'in Lübnan'ın planını aldıktan sonra askeri varlığına yönelik karşı bir teklif sunacağını söyledi. Barrack, "Lübnan ordusu ve hükümeti savaşa gitmekten söz etmiyor. Onlar, Hizbullah'ı bu silahlardan vazgeçirmeye nasıl ikna edeceklerini konuşuyor" ifadelerini kullandı.
Hizbullah lideri Naim Kasım, geçtiğimiz hafta kendilerine karşı adım atılması durumunda Lübnan hükümetini uyarmış, böyle bir durumda Lübnan'da "hayat olmayacağını" vurgulamıştı.
- Popüler Haberler -
Sokırımcılardan art arda saldırılar... Lübnan: İsrail tarihi siliyor
İran'dan Hürmüz Boğazı'nda sert uyarı: Müdahale edeni vururuz
Soykırımcılar "utanç listesi"ne alınmıştı... Filistin'den BM kararına destek
İran: ABD Başkanı diplomasiye üçüncü kez ihanet etti
Hürmüz'de sıcak temas: İran, Keşm Adası yakınlarında ABD-İsrail'e ait İHA düşürdü
İsrail Kurban Bayramı'nda da durmadı: Bayramın üçüncü gününde Gazze'ye saldırdı



