AB'den İran için tarihi karar: Devrim muhafızları terör listesinde

Avrupa Birliği (AB), İran Devrim Muhafızları Ordusunu terör listesine aldığını duyurdu.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformu hesabından mesaj paylaştı.
Baskının cezasız kalamayacağını belirten Kallas, AB dışişleri bakanlarının İran Devrim Muhafızları Ordusunu terör örgütü olarak tanımladığını bildirdi.
Kallas, bunun kararlı bir adım olduğunu vurgulayarak, "Kendi halkından binlerce kişiyi öldüren her rejim, kendi sonunu hazırlamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.
Brüksel'de düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada Kallas, İran Devrim Muhafızlarının terör listesine alınmasına ilişkin, "Bu onları El Kaide, Hamas ve DEAŞ ile aynı konuma getirecektir. Terörist gibi davranırsanız, terörist gibi muamele görmelisiniz." diye konuşmuştu.
- Popüler Haberler -
Türkiye'den 25 Mayıs Afrika Günü dolayısıyla kutlama mesajı
Bilgi istihbarattan geldi! ABD'den Mücteba Hamaney iddiası
Shenzhou 23 fırlatıldı! Çin uzay yarışında çıtayı yükseltti
Antarktika'da deniz seviyesini tehdit eden kritik gelişme
ABD yönetimi İran ile anlaşma için zamana oynuyor
İngiltere'de Kristian Trend'in ölümünde Kambo şüphesi



