ABD Dışişlerinden 4 UCM yargıcına yaptırım kararı
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ABD ve İsrail'in egemenliğini ihlal ettikleri iddiasıyla 4 Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) yargıcının yaptırım listesine alındığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, X sosyal medya hesabından yaptırımla ilgili paylaşım yaptı.
UCM'nin ABD ve yakın müttefiki İsrail'i "temelsiz ve siyasallaştırılmış" bir şekilde hedef almasının sona ermesi gerektiğini savunan Rubio, "Bugün, ABD ve İsrail egemenliğini ihlal ettikleri gerekçesiyle 4 UCM yargıcına yaptırım uyguladım." diye yazdı.

Rubio, bu yargıçların ikisinin Afganistan'daki ABD personeline yönelik "temelsiz soruşturmayı" yetkilendirdiğini, diğer ikisinin de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında "gayri meşru tutuklama emri" verdiğini öne sürdü.
UCM, Kasım 2024'te İsrail Başbakanı Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Gallant hakkında Gazze'de savaş suçu ve insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarmıştı.
- Popüler Haberler -
Putin'den seçim çağrısı: Bu, düşmanlarımıza cevabımız olacak
Gazze'de yürek yakan vahşet: Yardım etmek isteyen çocuğu canlı yayında katlettiler
Emekli Yunan amiralden Aşil Kalkanı tepkisi: Pahalıya mal olur
İsrail'in güvenlik zafiyeti deşifre oldu: İran'ın casusu hakkında emsal karar
İsrail'den acı itiraf: Geceleri uyuyamıyoruz
Bilim insanları küçüldükçe elektriği daha iyi ileten bir malzeme keşfetti



