ABD baskısı gölgesinde Putin'den İran hamlesi: Moskova'da üst düzey görüşme

ABD'nin Orta Doğu'daki askeri yığınağını artırdığı ve Washington–Tahran hattında tansiyonun yükseldiği bir dönemde, İran ve Rusya arasında Moskova'da üst düzey bir görüşme gerçekleştirildi.
ABD Orta Doğu bölgesindeki askeri yığınağını artırırken ve İran ile arasındaki gerilim yükselirken, Rusya'nın başkenti Moskova'da İran-Rusya arasında temaslar gerçekleşti. Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada, İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani'nin Moskova'ya resmi ziyaret gerçekleştirerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldiğini bildirildi. Görüşmeye ilişkin herhangi bir detay verilmedi.
TRUMP: "ANLAŞMA YAPMAZSAK NE OLACAĞINI GÖRECEĞİZ"
ABD Başkanı Donald Trump ise Oval Ofis'te basın mensuplarının sorularını cevaplarken, "İran'a anlaşmaya varılması için bir son tarih veriyor musunuz?" sorusuna "Bunu sadece onlar biliyor" cevabını vermişti. Trump, bir anlaşmaya varılmasına yönelik umudunu teyit ederken, "Anlaşma yapmazsak ne olacağını göreceğiz" demişti.
Trump, ABD Donanması'na ait bir filonun bölgeye doğru hareket ettiğini belirtirken, İran'ın da bir anlaşma yapmak istediğine işaret etmişti.
- Popüler Haberler -
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi
İsrail ateşkese rağmen Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor! Can kaybı 73 bin 41'e yükseldi
Peskov, Ukrayna müzakerelerinde İstanbul anlaşmalarına işaret etti
Fransa'da Ebola vakası görüldü
Azerbaycan'da, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliğinin 20. Konferansı yapıldı
Avrupa'da sıcak hava alarmı



