ABD Başkanı Trump duyurdu: İran ateşkes talep etti

ABD Başkanı Donald Trump, "İran'ın yeni rejiminin liderinin kendisinden ateşkes istediğini" savunarak, bunu "Hürmüz Boğazı açıldıktan sonra değerlendireceklerini" belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın ateşkes istediğini duyurdu.
ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarıyla başlayan savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Trump, "İran'ın, seleflerine göre çok daha az radikal ve çok daha zeki yeni rejiminin başkanı, Amerika Birleşik Devletleri'nden ateşkes istedi." diyerek, Hürmüz Boğazı güvenli biçimde geçişlere açıldığında bunu değerlendireceklerini ifade etti.
Trump, "o zamana kadar İran'ı vuracaklarını" sözlerine ekledi.

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Savaşın sona ermesi için güvence istiyoruz
ABD VE İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRILARI
İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.
İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.
ABD-İsrail saldırılarında, dönemin İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.
- Popüler Haberler -
ABD, İran'a yönelik "ekonomik öfke" listesini güncelledi: 8 şahıs, 4 şirket ve 2 uçak
SON DAKİKA! İran'dan İslamabad kararı: Reddetti
Ateşkes ihlali karşılıksız kalmadı... Hizbullah: İsrail'i hedef aldık
ABD'nin savunma bütçesi hamlesi kriz doğurdu: Milyonlarca kişi zarar görecek
Ateşkeste sona doğru! Orta Doğu'da yeni çatışma riski mi var?
“ABD'yi yeniden büyük yap” sloganını ti'ye aldı: İran'dan Epstein göndermesi



