24 TV'de çarpıcı Türkiye yorumu: İslam dünyasında lider ülke

Orta Doğu'da artan ABD/İsrail ile İran arasındaki çatışmalar Körfez ülkelerine de sıçramış durumda. İran füzeleri, Körfez ülkelerini peş peşe vurdu. Ayrıca komşu ülkelerini de hedef alan İran'dan atılan füze dün bir kez daha Türk hava sahasında düşürüldü. Komşu ülkelere karşı füze saldırısı girişimiyle Tahran yönetimi neyi amaçlıyor? Türkiye iki kere atılan füzelere karşılık neler yapacak? 24 TV'de yayınlanan Analiz Sentez programında Prof. Dr. Adem Palabıyık gündemi yorumladı.
Dün İran'dan fırlatılan füze Türk hava sahasında düşürüldü. İkinci kez yaşanan durum sonrası Türkiye'den sert tepki geldi. İran'ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrılarak, konu hakkında Türkiye'nin tepkisi verildi.
11.gününü devirdiğimiz ABD/İsrail ile İran arasındaki çatışmalar şiddetini artırarak devam ediyor. ABD üslerini vurmak için başta Körfez ülkeleri olmak üzere birçok ülkeyi hedef alan İran yönetimi, dün Türk hava sahasını da hedef almıştı.
Geçtiğimiz günlerde de İran tarafından atılan füze Hatay'da düşürülürken İran'a tepki verilmişti.
Prof. Dr. Adem Palabıyık, Türkiye ile İran hattında yaşanan gerilim ve Orta Doğu'da 11 günü aşkın süredir devam eden saldırıları 24 TV'de değerlendirdi.
Palabıyık, İran'dan ikinci kez atılan füze hakkında konuşurken, " Ben bu konuda çok dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. İran'ın çok dikkatli olması lazım. Yani siz buradan Kuveyt'e, Bahreyn'e yani İran'ı kast ederek söylüyorum ya da Arap Emirliklerine füze gönderiyorsunuz, merkezi atış sistemi kullanılarak ama buraya gelen füzelerle alakalı olarak bizim radarımızda ya da bizim ilgi alanımızda ya da bizim kontrolümüzde değil söylemini kullandığımız zaman bu zaten inandırıcı olmuyor. Dolayısıyla meselenin altında ne olduğunu bence çok iyi düşünmek lazım" dedi.
"TÜRKİYE, BUGÜNE KADAR İSLAM DÜNYASINDA LİDER POZİSYONDA OLAN ÜLKE"Dünyada, Türkiye'nin çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Palabıyık, "Türkiye, bugüne kadar İslam dünyasında lider pozisyonda olan, etkin, güçlü ve caydırıcı bir konumdadır. Gazze konusunda en çok çaba gösteren ülkelerden birisidir" ifadelerini kullandı.
- Popüler Haberler -
ABD Başkanı Trump'tan İran iddiası: Anlaşma için can atıyor
Fransa çark etti: Macron, Türkiye'yi hedef almadı
Suriye'de 55 kişiye ait ceset kalıntılarının yer aldığı toplu mezar bulundu
Pezeşkiyan: ABD'nin deniz ablukası, askeri operasyonların bir devamıdır
Epstein dosyası Afrika'ya uzandı: Yüz milyonlarca dolar ödeme yapmış
Methana volkanında sessiz tehlike uyarısı! Yeniden patlayabilir



