24 saatte Gazze'ye 180 hava saldırısı! Soykırımcı İsrail'in katliamları sürüyor

Gazze Şeridi'ne son 24 saatte 180 hava saldırısı düzenleyen soykırımcı İsrail ordusunun, Gazze'nin farklı bölgelerinde sabah saatlerinde düzenlediği saldırılarda, aralarında yardım bekleyenlerin de bulunduğu, çoğu kadın ve çocuk, 46 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Hastane kaynakları ve görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail askerleri, Gazze'nin farklı bölgelerinde Filistinlilere ait evleri, çadırları ve çocuklar için ek gıda dağıtım noktasında bekleyen Filistinlileri hedef aldı.
İsrail ordusu, insansız hava aracıyla (İHA) Gazze'nin orta kesimindeki Deyr Belah kentinde sağlık noktası yakınında takviye gıda dağıtımı için bekleyen Filistinlileri vurdu.
Saldırıda çoğu çocuk ve kadın 17 Filistinli hayatını kaybetti. Bureyc Mülteci Kampı'nda ise Filistinlilere ait evin hedef alındığı saldırıda aile fertlerinden 4 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı'nda sivillerin toplandığı alan ile bir ev ve pazarın hedef alındığı iki saldırıda 2 Filistinli öldü, 10 kişi yaralandı.
FİLİSTİNLİ SİVİLLERİN TOPLANDIĞI ALAN VURULDU
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde sivillerin toplandığı bölgeye İHA'larla düzenlenen iki saldırıda 3 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze kentinin doğusunda yer alan Zehra Okulu yakınlarındaki siviller bombalandı, biri kadın 2 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Gazze kentinin batısındaki Haydar kavşağı yakınlarında bir apartman dairesi ile kentin güneyindeki Zeytun mahallesini hedef alan saldırılarda 7 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Gazze Şeridi'nin kuzeybatısındaki Sudaniyye bölgesinde yardım bekleyen Filistinlilerin hedef alındığı saldırıda 2 kişi öldü.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, saldırıların Askeri İstihbarat Dairesi (AMAN) ve iç istihbarat servisi Şin-Bet'in (Şabak) yönlendirmesiyle düzenlendiği öne sürüldü.
Son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 180 hava saldırısı düzenlendiğine dikkat çekilen açıklamada, eş zamanlı olarak karadan da saldırılara destek verildiği, bubi tuzaklı binalar, silah depoları, tanksavar rampaları ve tünellerin hedef alındığı kaydedildi. Açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 162. Tümen'in saldırılarına devam ettiği, 401. Tugay'ın da bazı tüneller tespit ederek havaya uçurduğu iddia edildi.

13:09 Gazze Şeridi'nde soykırımını sürdüren İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği son baskınlarda en az 55 Filistinliyi gözaltına aldı.
13.01 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus bölgesine düzenlediği saldırıda engelli Mecdi Cadallah'ın, 3 çocuğu ve eşi hayatını kaybetti.
12:34 Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten beri çoğunluğu kadın ve çocuk 57 binden fazla Filistinlinin ölümüne neden olan İsrail, son 24 saatte bölgeye 180 hava saldırısı düzenledi.
12:12 İsrail hükümetindeki aşırı sağcı bakanlar, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının önüne geçmek için çabalarını yoğunlaştırdı11:38 Yemen'deki Husiler, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle "başarılı şekilde" hedef aldıklarını duyurdu

11:12 İsrail'in 2 Mart'tan bu yana sınır kapılarını kapalı tutarak uyguladığı sıkı abluka sonucu Gazze'de yaşanan yakıt sıkıntısının hastanelerin hizmet dışı kalmasına ve insani bir felaket yaşanmasına sebep olacağı belirtiliyor
10:28 İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinde düzenlediği baskında 1 Filistinli hayatını kaybetti.
09.59 İsrail ordusunun, sabah saatlerinde Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 28 Filistinli hayatını kaybetti
02.37 Gazze'deki ablukayı kırmak için Tunus'tan yola çıkacak yeni bir konvoyun hazırlıklarına başlandığı belirtildi.
01.14 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde çıkan çatışmada 1 İsrail askerinin öldüğünü duyurdu.
00.40 Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Matjaz Nemec, Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese'yi 2026 Nobel Barış Ödülü için önerdiğini belirterek, parlamenterlerden destek istedi.
00.15 İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda aralarında çocukların ve insani yardım bekleyenlerin de bulunduğu en az 48 Filistinli yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı.
00.00 Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının durması konusunda müzakere edilen anlaşma konusunda 10 İsrailli esiri serbest bırakma konusunda anlaştığını duyururken, İsrail'in ateşkese ilişkin temel konularda uzlaşmaz bir yaklaşım gösterdiğini açıkladı.

- İSRAİL'İN GAZZE ŞERİDİ'NE YÖNELİK SALDIRILARI
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda en az 57 bin 575 Filistinli hayatını kaybetti, 136 bin 879 kişi de yaralandı.
İsrail'in ateşkesi bozduğu 18 Mart'tan itibaren Gazze'ye düzenlediği saldırılarında ise 7 bin 13 kişi yaşamını yitirdi, 24 bin 838 kişi yaralandı.
27 Mayıs'tan bu yana İsrail-ABD güdümlü "Gazze İnsani Yardım Vakfı" tarafından insani yardım adı altında kurulan dağıtım bölgelerinde Filistinlilerin hedef alındığı sistematik saldırılar sonucu ölenlerin sayısı 766'ya, yaralıların sayısı da 5 bin 44'e çıktı.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde işgali genişletecek ve kalıcı hale getirecek saldırı planını uygulamaya başladı. Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nin tamamını işgal edeceklerini duyurdu.
- Popüler Haberler -

Kremlin, Ukrayna müzakerelerine devam edebileceğini ima ediyor

Hindistan'da sel felaketi: Can kabı 85'e çıktı

Abu Dabi'de Aliyev ve Paşinyan zirvesi

Trump tarih verdi: Anlaşma olabilir

Trump'tan yeni tarife dalgası: 7 ülkeye yüzde 20-30 arası ek vergi

Polonya'da X'in dijital uygulaması Grok kapatılabilir!
