ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

İzinsiz işleme 5 yıl hapis! Kripto para yasası Meclis'te

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
İzinsiz işleme 5 yıl hapis! Kripto para yasası Meclis'te

Meclis'e sunulan kanun teklifine göre, kripto varlık hizmet sağlayıcıların kurulabilmesi ve faaliyete başlaması için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin alınması zorunlu olacak.

TBMM haftalık çalışmasına yarın başlayacak. Genel Kurul'da Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak. Dışişleri Bakanlığı'na bağlı kurulacak vakıfla eğitim, kültür ve tecrübe aktarımı sağlanacak. Emekli olan diplomatların tecrübe ve bilgilerinden faydalanılacak.

EMEKLİ PAŞAYA UNVAN YASAĞI

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik öngören teklif, Milli Savunma Komisyonu'nda görüşülecek. Teklife göre, emekli generallerin eski unvanlarını kullanarak izinsiz şekilde medyada beyanat vermeleri yasaklanacak. Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin kimlik, görev veya faaliyetleri, yetki verilen durumlar haricinde medyada yayımlanamayacak.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nun gündeminde ise kripto varlıklara yasal çerçeve öngören düzenleme olacak.

HAPİS VE PARA CEZASI VAR

Bu teklife göre de kripto varlık hizmet sağlayıcıların kurulabilmesi ve faaliyete başlaması için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin alınması zorunlu olacak. İzin almaksızın kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet yürüttüğü tespit edilen gerçek kişiler ve tüzel kişilerin yetkililerine üç yıldan beş yıla kadar hapis ve 5 bin günden 10 bin güne kadar adli para cezası verilecek. Öte yandan havameydanları, denizlerdeki kılavuzluk ve römorkörcülük, seyrüsefer hizmetlerine ilişkin düzenlemeleri de kapsayan teklifin, bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması planlanıyor.