''Atatürk'e mektup engelleniyor'' tezviratı... Bakan Tekin: Kimsenin siyasi ideolojisine bakmıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 TV canlı yayınında TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in sorularını cevaplıyor. Bakan Tekin, 'Atatürk'e mektup' kampanyası tartışmalarına ilişkin, 'Bize başvuran hiç kimsenin siyasi ideolojisine bakmıyoruz. Biz bakanlık olarak mevzuatımız çerçevesinde gerekli izinleri veririz. Kiminle protokol yaparsak yapalım yaptığımız protokol hukuk devletinin ilkelerine sadık kalınacak şekilde olur. Sendika bize protokol talebinde bulunmadı' ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 TV canlı yayınında TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in sorularını cevapladı.
Bakan Tekin'in açıklamalarından satırbaşları:
Müsteşarlığa başladığımda 2013 yılı mayıs ayının sonu itibariyle bu konuları tartışmak üzere katıldığım televizyon programı 24 TV idi.
Türkiye, 2014'ten itibaren eğitim öğretimde uluslararsı istatistikler açısından da bir sıçrama gösteriyor.
Seçmenler "Çocuklara ücretsiz kitap dağıtacağız." taahhüdünün hayata geçirmenizi bekler. Vesayet, bu taahhütlerin hayata geçirilmesini engelleyen şeydir. Siyasi iktidar diyor ki "Ben kitabı bedava dağıtacağım." Vesayetçi da diyor ki "Bakanlık kitabı dağıtıyor ama kitabı açmanıza gerek yok. Kitap kapalı kalsın. Siz sınavlarda başarılı olmak istiyorsanız bizim size sattığımız kitapları alacaksınız." diyor.
#CANLI Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (@Yusuf__Tekin): Uluslararası göstergelerde Türkiye sürekli yukarı doğru gidiyor. pic.twitter.com/SYhcKMQIpT
— 24 TV (@yirmidorttv) April 8, 2026
Siyasi iradenin uygulamaya çalıştığı bir politikayı vesayetçi bir mantıkla engellemek... O tarihte yaptığımız şey bu vesayet unsurlarının temizlenmesi için hep beraber mücadele etmekti.
12 yıldır çocuğu ücretsiz devlet okuluna gönderiyorsunuz ama birisi çıkıp diyor ki "Devletin öğretmen hiçbir işe yaramaz. Bizim merdiven altındaki dershanemize gel seni sınava kazandıralım. " Bunlar vesayettir.
#CANLI Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (@Yusuf__Tekin): Bize başvuran kimsenin ideolojisine bakmıyoruz. pic.twitter.com/rAPBvv7iHw
— 24 TV (@yirmidorttv) April 8, 2026
Bir kere o özgürleşmeyi yakalamış olduk. O günden sonra Türkiye, uluslararası alanda sıçrama gösteriyor.
"ATATÜRK'E MEKTUP ENGELLENİYOR" TEZVİRATI
Bir gazetede yer alan "Yusuf Tekin bizi engelliyor, bir genelgeyle yasakladı" şeklindeki iddiaya cevap veren Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı:
CHP'nin tarzıyla o kadar örtüşüyor ki. "Ben yaparım, ilkelere tabi değilim. Sen de kabul etmek zorundasın" anlayışıyla hareket ediliyor.

Biz, eğitimin süresini artırmaya çalışıyoruz, standartları geliştirmeye çalışıyoruz. İBB Başkanı şimdi "asrın hırsızlığından" içeride olan başkana, İBB Başkanı olarak eğitim vermek istiyorsanız bizim standartlarımız var. Metrekare büyüklüğünden tutun, pencerelerdeki güvenlik tedbirlerinden tutun orada çalışan kişilerin niteliklerine kadar denetimle mükellefiz. Bize başvuran kimseye ideolojisine bakmıyoruz. Standartlarımız bellidir. uygun görülürse açılışa izin verilir. Her şey denetlenir ki bize emanet edilen çocukların başına bir şey gelmesin.
Biz engel olmuyoruz, tam tersine teşvik ediyoruz. Ama "Sizin bizi denetleme yetkiniz yok. Kurallarınıza da tabi değiliz. Erkeksen gel kapat'" diye cevap veriliyor. Böyle bir hukuk devleti ilkesi olmaz.
Hukuk devleti ilkelerine uyan herkesin başımın tacıdır, buyursunlar gelsinler.#CANLI Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (@Yusuf__Tekin): Hukuk devleti ilkelerine uyan herkesin başımın tacıdır, buyursunlar gelsinler. pic.twitter.com/B0m9Is3XlW
— 24 TV (@yirmidorttv) April 8, 2026
"CHP'NİN EZBERLERİ BOZULUYOR"
7 tane eksiklik saymışız. Düzeltilirse izin veririz demişiz.Bura hukuk devleti siz böyle hukuksuzlukları yapacaksanız gidin CHP'nin içinde yapın böyle kötü kokulardan rahatsız oluyorsanız CHP ile bağınızı kesin.
Atatürk ve laiklikle ilgili herhangi bir yerde söylediğim herhangi bir olumsuz cümleyi, yaptığım herhangi olumsuz bir şeyi getirin onu konuşalım.
Okullarımızın tamamında milli egemenlik demokrasi insan hakları ve hukuk devleti gibi kavramların farkındalık oluşturacağı etkinlikler yapılsın diye genelgeler gönderdik.#CANLI Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (@Yusuf__Tekin): Okullarımızın tamamında milli egemenlik demokrasi insan hakları ve hukuk devleti gibi kavramların farkındalık oluşturacağı etkinlikler yapılsın diye genelgeler gönderdik. pic.twitter.com/s9O7fRvKRI
— 24 TV (@yirmidorttv) April 8, 2026
Milli Eğitim Bakanlığı, içeride milli birliği, beraberliği, dayanışmayı sağlamak konusunda en temel görevi olan bakanlıklardan bir tanesidir.
Atatürk ve laiklikle ilgili herhangi bir yerde söylediğim olumsuz bir cümleyi getirin onu tartışalım. CHP'nin ezberleri bozuluyor. Kendi içindeki kaotik durum, ahlakı ve usulsüzlük tartışmaları... Bunları manipüle edecek bir şeylere ihtiyacı var. Çalışıp eleştirecek bir şeye de girmiyorlar. İşin kolayı ne? Atatürk ve laiklik üzerinden saldıracaklar. Cumhuriyet tarihi boyunca bunu yaptılar.

"ATATÜRK VE LAİKLİK ÜZERİNDEN SALDIRIYORLAR"
Eleştirecek somut bir konu bulunamadığında, benzer ithamların tekrarlandığını görüyoruz.
Bakanlığa başladığım günden beri bize bu ülkeyi vatan olarak emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün büyüklerimizin çocuklarımız tarafından hakkıyla öğrenilmesinin mücadelesini veriyoruz.
TEKİN: BİLDİRİYE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK#CANLI Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (@Yusuf__Tekin): Milli birliğimizi güçlendirecek adımlar atıyoruz. pic.twitter.com/gpvb12mqx6
— 24 TV (@yirmidorttv) April 8, 2026
Ben Ramazan ayında çocuklarımız yardımlaşma, dayanışma gibi duyguları içselleştirsinler diyorum bana sen "Talibanlaştırıyorsun" diyorsun.
Sınav takvimimizi ilan ederken eleme maçlarının tarihleri belli değildi. Çocuklarımız anne ve babalarıyla rahat rahat milli maç heyecanını yaşasınlar diye sınavı bir gün önceye aldık.
MİLLİ TAKIM İÇİN MARŞ YARIŞMASI BAŞLATILDI
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 24 TV'deki açıklamasında Milli Takım için okullarda milli marş yarışması başlatıldığını duyurdu.
#CANLI Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (@Yusuf__Tekin): LGS tarihi milli maç nedeniyle öne alındı. Milletimiz milli maç heyecanını rahatça yaşasın. pic.twitter.com/5lSiH7RBmE
— 24 TV (@yirmidorttv) April 8, 2026
Keman, koro, vurmalı çalgılar, kanun, gitar, ud gibi pek çok alanda yetkin öğretmen ve öğrencilerimiz var. Birinci olan eser birlikte değerlendirilecek ve uygun görülürse kullanılacak.
Milli takımımızın maçlarını seyrederken kullanılabilecek bir marşı okullarımızda yazmak için bir yarışma başlattık. Dereceye giren ekibi maça götürebiliriz
MİLLİ TAKIMIMIZ İÇİN BİR MARŞ YARIŞMASI BAŞLATTIK
— 24 TV (@yirmidorttv) April 8, 2026
Millî Eğitim Bakanı (@Yusuf__Tekin): Milli takımımızın maçlarını seyrederken kullanılabilecek bir marşı okullarımızda yazmak için bir yarışma başlattık. Dereceye giren ekibi maça götürebiliriz pic.twitter.com/dyUwwO32hY
- Popüler Haberler -
AK Parti'den provokasyon uyarısı: Tüm uluslararası toplum teyakkuzda olmalıdır
Yargıtay'dan emsal karar: Whatsapp yazışmaları işten çıkarma gerekçesi olamaz
Milli takımımız için bir marş yarışması başlattık! Bakan Tekin ilk kez 24 TV'de açıkladı
CANLI | Günün Manşeti 24 TV'de başladı
Türkiye'den "geçici ateşkes" açıklaması: Memnuniyetle karşılıyoruz
Çorum'da 4 büyüklüğünde deprem



