ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Altında tasarruf kültürü nasıl değişir? Prof. Dr. Murat Ferman değerlendirdi

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Altında tasarruf kültürü nasıl değişir? Prof. Dr. Murat Ferman değerlendirdi

Altında yastıkaltı tasarruf kültürünün değişmemesi finans sektörü için önemli bir problem haline geliyor. Peki bu durum nasıl değişir? Finans sektörü bunu ekonomiye nasıl kazandırabilir? Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Murat Ferman, 24 TV'de Modaretör Gece'de değerlendirdi.

Altın yatırımcının güvenli limanı olmaya devam ederken, yastıkaltı tasarruf kültürü finans sektörü için olumsuz sonuçlara sebep olabiliyor. Konunun detaylarını Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Murat Ferman değerlendirdi.

"ALTIN ZORUNLU BİR BİRİKTİRME ARACIDIR"

Altının vatandaşlar tarafından yatırım aracı olarak tercih edildiğine değinen Ferman, "İnsanlar elbette birikimlerini istedikleri tarzda değerlendirme hürriyetine sahiptirler. Ancak biz altını bir tasarruf veya yatırım aracı olarak görmekten yana değiliz. Altın olsa olsa zorunlu bir biriktirme aracıdır." dedi.

"YÜZDE 10'U KADAR BİLE SİSTEMİN İÇERİSİNE ALTIN ÇEKİLEMEDİ"

Yastıkaltı altınların sistem içerisine girme tahminine değinen Ferman, "Tahminlerin yüzde 10'u kadar bile sistemin içerisine altın çekilemedi. Bunların yarısı da tekrar sistemin dışına çıktı." ifadelerini kullandı.