KKTC'de Ulaştırma Bakanı Arıklı görevden alındı: YDP'den çekilme kararı
Girne açıklarında 9 kişinin öldüğü, 19 kişinin kaybolduğu Filo Jet faciasında soruşturma siyasete sıçradı. Başbakan Ünal Üstel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'yı görevden alırken, karara tepki gösteren koalisyon ortağı YDP hükümetten çekildi.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinden alınmasının ardından basın toplantısı düzenledi.
Arıklı, Başbakan Ünal Üstel'in kendisini telefonla arayarak, gemi kazası soruşturmasının selameti açısından görevden almak zorunda olduğunu bildirdiğini aktardı.
Görevden alınma kararının ardından Başbakan Üstel'e teşekkür ettiğini belirten Arıklı, "Bu benim aslında iki yıldan beri beklediğim bir fırsattı. Bana bu fırsatı verdiği için Sayın Başbakan'a teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Daha önce hükümetin seçime gitmesi gerektiğini savunduğunu dile getiren Arıklı, koalisyon içerisinde zaman zaman istifa noktasına geldiğini ancak çeşitli telkinler üzerine görevini sürdürdüğünü kaydetti.
"SAYIN BAŞBAKAN'A BUNU YAZILI OLARAK BİLDİRECEĞİZ"
Bugün yapılması planlanan Merkez Yönetim Kurulu toplantısının Parti Meclisi toplantısına dönüştürüldüğünü aktaran Arıklı, "Parti Meclisimiz bugün itibarıyla hükümetten çekilme kararı aldı. Yarın sayın Başbakan'a bunu yazılı olarak bildireceğiz." dedi.
Girne açıklarında gemi kazası nedeniyle bu aşamada siyasi tartışma yürütmek istemediklerini ifade eden Arıklı, kayıp kişilere ulaşılıncaya kadar kapsamlı değerlendirme yapmayacağını söyledi.
Olay yerine gitmemesinin nedenine ilişkin de açıklamalarda bulunan Arıklı, kayıp yakınlarının provoke edildiğine yönelik bilgiler aldığını, bölgede yaşanabilecek olası bir gerginliğin siyasi tartışmaya dönüşmesini istemediği için alana gitmediğini belirtti.
Dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin önceki açıklamasını da hatırlatan Arıklı, artık kendisinin talepte bulunmasına gerek kalmadığını, savcılıktan böyle bir talep gelmesi halinde dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy vereceğini ifade etti.
Kazaya ilişkin teknik incelemenin sürdüğünü belirten Arıklı, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Kaza Kırım Ekibi talep ettiklerini, ekibin incelemelere başladığını söyledi.
KKTC Başbakanı Üstel, bugün düzenlediği basın toplantısında Arıklı'nın bakanlık görevinden alındığını duyurmuştu.
- Popüler Haberler -
Lübnan'da İsrail terörü sürüyor! 4 bini aşkın can kaybı, milyonlarca sürgün
Hürmüz'de savaş yeniden alevlendi! Trump: Orası tamamen bizim kontrolümüzde
Hürmüz'de yeni misilleme: Kara listeye alınan gemi sayısı katlanıyor
Yayımlanan genelgeyle duyuruldu: KKTC'de cumartesi sabahına kadar müzik yayını yasak
DSÖ "en hızlı yayılan" diyerek duyurdu: Vaka sayısı 6 bini aştı, ölümler 3 binde
Avrupa'da gölge savaşı kızışıyor: Polonya ve Almanya'da Rusya şüphesi



