ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Unutmadık unutmayacağız unutturmayacağız

Önümüzde 364 gün daha var 2024'ten. Uzun uzun konuşuruz 'gezizekâlı' kalkışma teşrifatçısının ve peşine taktıklarının yeni yıl ajandalarında neler olduğunu.

Ya da sosyolojik, siyasi çıkarımlar yaparız akşam dizilerinden. Onu da konuşuruz bir ara.

Eh, seçim de kapıda sayılır. Yarın öbür gün adaylar netleşince hele, o tarafa döneceğiz, gün gece konuşacağız, tartışacağız.

Ekonomi var, geçim var, okul var, sınav var, iş var, güç var... Çok şey var konuşacağımız. Ama zamanı var.

Bugün senenin ilk günü. Bir günde değişmiyor dünya. Ama bir şey geride kalırken, bir şey başlarken bir muhasebe faslı oluyor, bir de dilek ve temenniler kısmı.

2023 gönderip 24'ü karşıladığımız bugün, böyle bir gün. İlk günün gündemi önemli. Neyi aklımızda tuttuğumuzu, tutacağımızı söylemenin bir yolu bu.

***

"Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lânet"

Yeni seneye, sabahın erken saatinde böyle söyleyerek, böyle hissederek girdi İstanbul. Yüzlerce sivil toplum örgütünün bir araya geldiği Milli İrade Platformu öncülüğünde yüz binler böyle yürüdü.

Yeni yılın ilk gününün sabahı, namaz çıkışı adres Galata Köprüsü oldu. Tabii muazzam kalabalık sebebiyle köprüyü ancak uzaktan görebildi pek çok kişi. Yüz binler ellerinde bayrak, dillerinde dua, kalpleri hüzünle titreyerek terörü ve teröristleri lânetledi, şehitleri yâd etti.

Havayı tarif etmek kolay değil. Çünkü kelimeler yetmeyecek. Yaşlı başlı insanlar, kadınlar erkekler, çoluk çocuk akın akın gelmiş. Şehitlerimizin adıyla yoklama yapılıyor, herkes bir ağızdan burada diye haykırıyor. Bir yandan Mehmetçiğe bir yandan işgal edilmiş ülkelerinde direnen Filistinlilere dualar ediliyor. "Bir sabah gelecek kardan aydınlık" diyen ezgiye avaz avaz eşlik ediliyor. Bir Ocak sabahı ancak bu kadar diri ve güzel olabilirdi.

***

Hani bazen önemli olay ve anlar unutulur mu diye endişeye kapılıyoruz ya. Mesela 15 Temmuz için bir hassasiyetimiz var. Unutmayacağız, unutturmayacağız diyoruz. Anladım bu sabah, unutmayacağız ve unutturmayacağız gerçekten. İşgale karşı, teröre karşı hem içeride hem dışarıda direnmeyi unutmayacağız. Unutamayız. Çünkü (ne mutlu ki) iman aksine izin vermiyor.

Ya Rabbi, şehitlerimizi ve kardeşlerimizi unutturma. Unutursak imanımızı unutmuşuz demektir; unutturma!


Yazarın diğer yazıları