ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


“Ne güzeldir Diyarbakır elleri”

Bestecileri Bedri Ayseli ve Turan Gonder'in olduğu "Ne güzeldir Diyarbakır elleri" türküsü gibi; iğne atsan yere düşmez Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesi..

Türkiye'nin dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turistlerin bazıları Diyarbakır'ın yöresel Türkleri ve yemekleri ile belki ilk kez tanıştı.

Hançepekte sıra sıra paytonlar

Oturmuşlar türlü türlü hatunlar

Boylarında beşi birlik altınlar

Ne güzeldir diyarbekir elleri elleri elleri vay

Mardin kapi, efe ehvan yataği

Baci damda tahta sermiş yataği

Çiğköfte meftüne derdim ortaği

Ne güzeldir diyarbekir elleri elleri elleri vay

Çok güzeldir diyarbekir elleri elleri elleri vay

Dicle nehri gelin gibi akarsın

Gazi köşku mahsun melül bakarsın

Kırklar dağı çok ciğerler yakarsın

Ne güzeldir diyarbekir elleri elleri elleri vay

Aynen öylede oldu...

Ulusal ve yerel medyada,

"Gerçekten Diyarbakır hak ettiği güzelliği bayram tatilinin 9 gününde fazlasıyla yaşadı"

"Diyarbakır'a bayramda ziyaretçi akını: Otellerde yer kalmadı!"

"Böyle bir yoğunluğa hiç denk gelmedim" manşetleri ile haberleştirildi.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi Surlar, İçkale Müze Kompleksi, tarihi Ulu Cami, Ongözlü Köprü, restore edilen kiliseler, Hasanpaşa Hanı gibi tarihi ve kültürel mekanlar ile çarşılar turistlerle doldu.

Diyarbakır'da oteller Ramazan Bayramı'nda yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Kente gelen ziyaretçiler, yoğunluk karşısında şaşkınlık yaşadı.

Otel işletmecilerinden Veysi Kaya, Diyarbakır'daki otellerin durgun bir dönemden sonra 9 günlük bayram tatili vesilesiyle adeta dolup taştığını doluluk oranının yüzde 100 olduğunu ifade ederek, "Diyarbakır'daki otel işletmecileri bayram tatilinden sonra da yaz mevsiminde yerli ve yabancı turist sayısının artmasını bekliyor" dedi.

Kentte turist ilgisi yüksek olunca, 7 bin 20 yatak kapasitesine ve 3 bin 500 odaya sahip, 36'sı turizm belgeli 101 otelde doluluk yüzde 100'e ulaştı. Kent merkezindeki otellerde yer bulamayan ziyaretçiler, ilçelerdeki otellerde konakladı.

Kente özgü lezzetlerden ciğer kebap ve kadayıf satışı yapılan işletmeler de çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Bu işletmelerde yoğunluk dolayısıyla zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. Sur ilçesindeki Lübnan künefe yapan tatlıcılar satışlarını ikiye katladı.

ZERZEVAN DOLUP TAŞTI

Diyarbakır Mardin karayolunun 45. kilometresinde MÖ 9. yüzyıla dayanan Roma'nın sınır garnizonu olan Zerzevan Kalesi'de ziyaretçi akınına uğradı. Dünyanın en iyi korunmuş askeri yerleşimde dünyada bulunmuş son Mithras Tapınağı, gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Zerzevan Kazı Başkanı Prof. Dr. Aytaç Coşkun, "Diyarbakır, tarihinin en büyük yoğunluğunu yaşıyor. 60 bine yakın yerli ve turist Zerzevan'ı ziyaret etti " ifadelerini kullandı.

Diyarbakır 9 günlük bayram tatilinde adeta turizmde şaha kalktı.. 500 bine yakın yerli ve yabancı turistin kenti ziyaret ettiği belirtiliyor...

Bu güzellik devam etmeli...


Yazarın diğer yazıları