ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


“15 Temmuz Şeref Madalyamızdır”

Diyarbakır Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından, "Dünü, Bugünü Ve Yarınıyla Uluslararası 15 Temmuz Darbe Girişimi Sempozyumu" gerçekleştirildi. DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, 15 Temmuz'un Milletin milli iradesi ile Türkiye'nin geçilmez olduğunu, elde edilen bu özgürlüğün kolay bir şekilde verilmeyeceğinin tüm Dünya'ya gösterildiği bir gün olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin gelişimini engellemek isteyen güçler, böylesi bir darbe girişimi ile Ortadoğu'nun diğer ülkeleri gibi, ülkemizi de karanlık bir geleceğe götürmek istediler.

Ama bunu başaramadılar...

Başarmış olsalardı, ne olurdu?

Bunu düşünmek bile istemeyiz...

İİBF Dekanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Aslan, 15 Temmuz'da Türkiye'nin siyasal alanında bir kırılma yaşandığını, "FETÖ mensubu askerlerin darbe girişimine kalkışmaları, toplum nezdinde bu darbeye karşı durmak bir "bağımsızlık mücadelesi" olarak kabul edilmiştir. İşte tam bu noktada '15 Temmuz Darbe Girişimi'ne karşı Türkiye halkının tek vücut olarak meydanlara çıkıp FETÖ'ye meydan okuması, demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durması, esasında ülke için farklı emeller besleyenlere bir mesaj da verilmek istenmiştir."

Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kastedenlerin sonunu belli. Artık hiç kimse Türkiye'nin önünde bir engel olmayacak. 15 Temmuz'da verilen mücadele bunun göstergesi.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise 15 Temmuz'un Milletin milli iradesi ile Türkiye'nin geçilmez olduğunu, elde edilen bu özgürlüğün kolay bir şekilde verilmeyeceğinin tüm Dünya'ya gösterildiği bir gün olduğunun altını çizdi.

"Her yaştan, her görüşten ve her siyasi zümreden insanın bağımsızlık söz konusu olunca bir gecede nasıl kenetlenebileceğini gösterdiği 15 Temmuz, hepimizin haysiyeti ve şeref madalyasıdır" diye vurgulayan Karakoç, hafızaların diri tutulması, geçmişten ders alarak ilerlemek gerektiğini belirtti.

Darbe girişiminin halka anlatılmasında en büyük görevin akademisyenlere düştüğünün önemi bu sempozyumda her konuşmacı tarafından dile getirildi.

15 Temmuz'un, Türkiye siyasi tarihinin en büyük olaylarından birisi olduğunu hafızalarımıza kazımamız gerekiyor.


Yazarın diğer yazıları