Türkiye'den İran açıklaması: Gelişmeleri üzüntüyle takip ediyoruz

Dışişleri Bakanlığı'ndan İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin bulunduğu helikopter kazasına ilişkin açıklama geldi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, " Helikopter kazasıyla ilgili gelişmeleri üzüntüyle takip ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.
Dışişleri Bakanlığı, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin geçirdiği helikopter kazası ile ilgili açııklama yaptı.
Dışişleri'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
İran'da bugün (19 Mayıs) yaşanan helikopter kazasıyla ilgili gelişmeleri üzüntüyle takip ediyoruz.
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da aralarında bulunduğu İranlı yetkililerin güvende ve sağlıklı olmalarını temenni ediyor, kardeş İran halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Arama kurtarma faaliyetlerine her türlü desteğin sağlanması için harekete geçilmiştir
NE OLMUŞTU?İran'da Yaşanan Helikopter Kazası Hk. https://t.co/5jMwOXgOD7 pic.twitter.com/DgYyT57er3
— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) May 19, 2024
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında baraj açılışına katılan İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki bir helikopter kaza yaptı.
Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, kaza yapan helikopterin Reisi'yi taşıdığını iddia etti.
Fars Haber Ajansı, yoğun sis nedeniyle Reisi'yi taşıyan helikopterin zorunlu iniş yaptığını ve Reisi'nin kara yoluyla Tebriz'e gittiğini duyurdu.
Devlet televizyonu da Reisi'yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin gönderildiğini bildirdi.
Reisi'nin konvoyunda 3 helikopter olduğu bilgisi paylaşıldı.
Öte yandan İran Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının yoğun sis kaynaklı olumsuz hava şartları nedeniyle havadan yapılamadığı bildirildi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı! Arama çalışmaları sürüyor
- Popüler Haberler -

Altan Öymen yoğun bakıma alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama

Sözcü'den nefret başlığı! LGS yalanını yaymak için kendilerini kaybettiler

Manavgat'taki skandal büyüyor! Rüşvet paralarıyla lüks villa satın aldı!

CHP'de Özgür Özel, delege yapısını değiştirmek için düğmeye bastı!

Rüşvetle gelen servete ''takı'' perdesi! Kritik soruya cevap veremedi
